Upravna inspekcija

Upravni inspektor Ureda

Temeljem Zakona o upravnoj inspekciji (Narodne novine 15/18) Upravni inspektor ureda državne uprave u Zadarskoj županiji provodi inspekcijski nadzor nad tijelima i upravnim tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne ) samouprave  i pravnim osobama koje imaju javne ovlasti, a obavljaju djelatnost na području Zadarske županije, u dijelu obavljanja javnih ovlasti.

Viši upravni inspektor ureda

tel.: 023 350 132

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Predstavke i pritužbe

Upravni  inspektor Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji postupa po predstavkama podnijetim radi osiguranja ostvarivanja ili zaštite prava građana i pravnih osoba pred tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnim osobama s javnim ovlastima, ako nadzor nad ostvarivanjem tih prava nije zakonom povjeren drugoj inspekciji.
 
Predstavka se smatra inicijativom za pokretanje postupka inspekcijskog nadzora.
 
O postupanju temeljem predstavke upravni inspektor dostavlja obavijest podnositelju predstavke.
 
Predstavka se može podnijeti:

  • u pisanom obliku (poštom) na adresu Ured državne uprave u Zadarskoj županiji , Josipa Jurja Strossmayera 20, Zadar
  • putem elektroničke pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ),
  • osobno.

 
Za učinkovito postupanje predstavka mora minimalno sadržavati podatke o subjektu na čije se nezakonitosti ukazuje (naziv, adresa i sl.) te činjenični opis nezakonitosti/nepravilnosti koja se prijavljuje.


Ispis   E-mail